top of page

OSTEOPATHIE

UW OSTEOPAAT IN LILLE

Fréderick Garrousse 

 

Hoi! Ik ben in 2020 afgestudeerd als Master in de Osteopathie aan The International Academy of Osteopathy. Na mijn opleiding tot kinésitherapeut heb ik de studie Osteopathie aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Antwerpen (België) gevolgd. Hier leerde ik dat de oorzaak van een klacht zich vaak elders in het lichaam bevindt. 
Naast mijn werk in de praktijk ben ik als docent verbonden aan de IAO. Ik geef onder andere les in Zeist, Gent en Antwerpen.

Eerste consult bij de osteopaat?

Bij het eerste consult vragen we uitgebreid naar je klachten, ziektegeschiedenis, eventuele medicatie en/of andere behandelingen. Daarna onderzoeken we je hele lichaam op beweeglijkheid. Het kan zijn dat de oorzaak van bijvoorbeeld nekklachten voortkomt uit een vastzittend gewricht, je wervelkolom of schedel. Ook kunnen we de bewegingsvlakken tussen de organen onderling en hun omgeving optimaliseren. Voorbeelden van verminderde beweging in de buik worden bijvoorbeeld veroorzaakt door littekenweefsel en allergieën. Maar ook door medicatie, ontstekingen, slechte voeding, een spastische darm, slechte houding of een verkeerde ademhaling. 

Na het eerste onderzoek vertellen we je onze bevindingen. Daarna starten we in overleg meteen met de behandeling om je klachten te verhelpen.

Behandeling osteopaat

Een osteopaat behandelt volwassenenbaby’s en kinderen en sporters met zachte handgrepen, manipulaties of mobilisaties aan de spieren, gewrichten en organen. Hierdoor gaat je lichaam aan de slag om een nieuw evenwicht te vinden en vast te houden. Het bekende " find it, fix it and leave it" principe.  Een lichaam heeft hier tijd voor nodig. We adviseren je dan ook die dag goed te luisteren naar je lichaam en rust te pakken als het nodig is. Drink veel water, zo kunnen de vrijgekomen afvalstoffen je lichaam verlaten. 

Daarnaast kunnen we je adviseren oefeningen te doen of je voeding en/of lifestyle aan te passen.

Regelmaat, duur en prijzen

Eerste afspraak 45 min : 55 euro. 

Vervolgafspraak 30-45 min : 55 euro. 

Terugbetaling mutualiteit: 5 x 10 euro / jaar 

Lees hier meer informatie over de terugbetaling van osteopathie per mutualiteit.

https://www.vind-een-osteopaat.be/terugbetaling-osteopathie.html

Specialisaties van Fréderick:

  • Sportkinesitherapie – Master of Science in muskuloskeletal rehabilitation, specialisatie sportkinesitherapie te UA-VUB (2015)

  • Osteopathie – Master of Science of Osteopathy: International Acadamy of Osteopathy te Antwerpen (2015-2020)

  • Klassieke sporttape en kinesiotaping (Medical Taping Concept)

  • Nek-en rugscholing (Thesis 2013-2015: Effect van actieve oefentherapie bij chronische aspecifieke lage rugklachten)

  • Dry Needling (IMFT Gent) + Dry Needling bij neurologische aandoeningen 

  • Shockwave therapie (RSWT)

!Belangrijk ! Tijdelijke patiëntenstop (nieuwe patiënten) osteopathie Motus Lille 2022

Wegens een jobaanbieding in het onderwijs heb ik een tijdelijke patiëntenstop voor nieuwe patiënten in 2022. Vaste patiënten kunnen mij altijd telefonisch bereiken of mailen voor een vervolgafspraak. Helaas kan de wachttijd iets langer zijn. Hierdoor ben ik op zoek gegaan naar een goede partner om mee samen te werken. Voor een snelle doorverwijzing en behandeling voor osteopathie kan u terecht bij Praktijk LOS te Herentals (Hikstraat 39, 2200 Herentals). Laura Maes is de praktijkeigenaar en zij verhuist in 2023 met haar praktijk naar Poederlee. We hebben een gelijkende manier van werken daar we ook samen al reeds 10 jaar gestudeerd hebben. U klachten zijn bij haar in goede handen. Voor afspraken bij praktijk LOS klikt u op bovenstaande button. 

Nieuws 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page